
Grillaa broilerin lisäksi myös sitruunan puolikkaat, joiden mehulla viimeistellään kypsät fileet. Broilerinfileet kypsyvät nopeasti, kun ne nuijii hieman ohuemmaksi.
Grillattu sitruunabroileri
Ainekset
Työvaiheet
-
Nuiji rintafileet halutessasi hieman ohuemmiksi, niin ne kypsyvät nopeammin grillissä.
-
Pese sitruuna, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista hedelmän mehu.
-
Kuori ja hienonna valkosipulit ja timjamit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy, tilkka sitruunamehua sekä mausteet. Pyöräytä rintafileet öljyseoksessa.
-
Kuumenna grilli ja grillaa broilerit kypsiksi. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Voit tarkistaa kypsyyden mittarilla: kun mittari osoittaa 70 astetta, broileri on kypsää.
-
Nosta broilerinfileet vadille ja valuta niiden päälle sitruunamehua. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla ja oliiviöljyllä.
Vinkki Voit tarjota broilerin halutessasi alkuruokien seurassa, viipaleiksi leikattuna. Se sopii myös pääruoaksi.