
Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.
Erilaiset kylmät juustodipit ovat olleet tänä vuonna suuressa suosiossa. Etenkin vatkattu feta on näkynyt monissa eri resepteissä ja ruokablogeissa. Myös muita pehmeitä juustoja voi vatkata kuohkeaksi.
Tämä pehmeä vuohenjuustodippi on taivaallista grillattujen vihannesten sekä rapeaksi paahdetun leivän kanssa. Suolaisen, täyteläisen pehmeän ja sitruunalla raikastetun dipin pinnalle tehdään vielä lämmin ja aavistuksen makea muru pekonista, salottisipulista sekä taateleista.
Itse dippi valmistuu pehmeästä vuohenjuustosta ja mausteista parissa minuutissa tehosekoittimessa tai hyvällä sähkövatkaimella, eikä pekonimuru pannulla vie sen lisäksi kuin hetken.
Vatkattu vuohenjuustodippi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
- Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
- Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
- Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.
Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.