
Mansikat makeuttavat karviaisvispipuuron, jossa maistuu myös tuore sitruunamelissa.
Mansikka-karviaisvispipuuro
Ainekset
Työvaiheet
-
Perkaa ja lohko mansikat kattilaan. Lisää karviaiset, sitruunamelissa ja 2 dl vettä. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu.
-
Laita siivilä kulhon päälle ja kaada seos siivilään. Painele marjoja siivilää vasten, kunnes kaikki mehu on irronnut.
-
Kuumenna 8 dl vettä ja siivilään jäänyt marjasose kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri ja suola. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
-
Jäähdytä puurokattila kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla.