Piparimausteet kaneli, neilikka, inkivääri ja kardemumma ovat omenan luottokavereita. Tummat sokerit, kuten muscovado ja fariinisokeri, karamellisoivat omenan vastustamattomaksi.
Kinuskiomenat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinärouhe, sokeri ja rusinat.
-
Poista omenoista siemenkodat omenaporalla ja laita leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan. Täytä seoksella, sitä saa mennä myös omenoiden yli. Lisää lopuksi voinokareet omenoiden pinnalle.
-
Kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
-
Keitä sillä aikaa kinuski. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta piparimausteella.
-
Tarjoa kinuski omenoiden kanssa.