Tämä megagiga-suklaakakku jää pitkästä paistoajastaan huolimatta ihanan meheväksi sisältä. Koristeluun voi käyttää vaikka suklaakonvehteja.
Mehevä suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vuoraa noin 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se.
-
Paloittele suklaa ja voi kattilaan, sulata miedolla lämmöllä. Sekoita vesi ja kahvijauhe ja lisää jouk- koon. Lämmitä sekoitellen suklaa juuri ja juuri sulaksi.
-
Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sokerit. Vatkaa kananmunat ja piimä keskenään käsin.
-
Kääntele piimä-munaseos, kuivat ainekset ja suklaa-voisula keskenään taikinaksi. Älä sekoita liikaa.
-
Kaada vuokaan ja paista noin 1 tunti 25 minuuttia.
-
Anna jäähtyä ensin vuoassaan, irrota ja jäähdytä kokonaan. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
-
Paloittele kuorrutteen suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja sokeri lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä niin, että kuorrute on vielä juoksevaa, mutta ei liian löysää. Levitä ¼ kuorrutteesta pohjalevylle, ¼ toisen levyn päälle ja loput päälle, anna valua sivuille. Siisti veitsellä ja koristele suklaalla.