Kun bataatti-perunavuokaan lisää hieman parmesaania, se maistuu muulloinkin kuin jouluna. Pehmeää ja tasaista lisuketta voisi lusikoida sellaisenaankin.
Bataatti-perunavuoka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja lohko bataatit ja perunat. Keitä vähässä vedessä 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Valuta, lisää voi ja soseuta karkeasti sähkövatkaimella.
-
Lisää joukkoon kerma, parmesaani, hunaja ja suola. Vatkaa tasaiseksi.
-
Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Tasoita pinta.
-
Sekoita parmesaani ja korppujauhot keskenään. Ripottele seos vuoan pinnalle.
-
Kypsennä 150-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 1–1½ tuntia, kunnes sose on kiinteytynyt ja saanut kauniin värin.