
Vermuttikastikkeen yrttinen maku yhdistyy hienosti palsternakkojen makeaan pähkinäisyyteen. Ruoanvalmistukseen sopivat kuivat ja erittäin kuivat vermutit.
Paistettu lohi, paahdetut palsternakat ja vermuttikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se kattilassa öljyssä pehmeäksi.
-
Lisää vesi, murennettu liemikuutio, vermutti ja kerma. Keitä noin 10 minuuttia ilman kantta, kunnes lientä on jäljellä noin kolmannes. Peitä kannella ja pidä lämpimänä.
-
Pese palsternakat huolellisesti ja leikkaa ne pitkiksi tikuiksi. Pyöräytä palsternakat kulhossa vaahterasiirapissa ja öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
-
Kuumenna öljy pannussa ja laita lohipalat nahka alaspäin pannulle. Paista 2–4 minuuttia keskilämmöllä. Mausta kalapalat suolalla ja käännä ne nahkapuoli ylöspäin. Laske lieden lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia. Käännä kalat ja mausta pippurilla.
-
Kuumenna kastike uudelleen. Kuutioi voi ja lisää kastikkeeseen vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Nypi joukkoon timjaminlehdet. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki Valitse mieluiten ohuita palsternakkoja, tai leikkaa tarvittaessa pois kovaa ydintä.