Kiinalaistyyliset kaalikääryleet valmistuvat nopeasti höyrykoreissa. Kaalin kätköissä piilottelee maukas possutäyte.
Kiinalaiset kaalikääryleet
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kuivatut sienet kulhoon. Kiehauta vesi ja kaada se sienten päälle. Anna sienten liota noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa sienet pieniksi paloiksi.
-
Tee täyte. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä ne sienten, jauhelihan, mausteiden ja seesamiöljyn kanssa kulhossa.
-
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Irrota kaalista 12 suurta lehteä ja keitä lehtiä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä lehdet nopeasti jääkylmässä vedessä. Nosta ne keittiöpyyhkeelle valumaan.
-
Levitä kaalinlehti työtasolle ja leikkaa kova kanta pois. Laita täytettä lehden keskiosaan ja taittele rullalle. Täytä samoin loput lehdet.
-
Höyrytä kääryleet höyrykoreissa kypsiksi, noin 10–12 minuuttia. Tarjoa hoisin-kastikkeen kanssa.
Vinkki Jos sinulla ei ole höyrytyskoreja, voit kypsentää kääryleet myös siivilässä ison, kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päällä. Varmista, ettei kiehuva vesi osu siivilään. Nosta kääryleet siivilään ja peitä kannella.
Hoisin-kastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori valkosipulinkynsi ja laita se tehosekoittimeen.
-
Lisää soijakastike, maapähkinävoi, fariinisokeri, riisiviinietikka, seesamiöljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.