
Järvikala-voileipäkakku vuoassa
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois.
-
Valuta kaloista neste. Irrottele palat kulhoon. Lisää kaprikset, tuorejuusto ja majoneesi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää ne joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tilli ja kääntele se joukkoon.
-
Painele 4–6 paahtoleipäviipaletta vuoan pohjalle, vuoan koosta riippuen. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä täytettä päälle. Toista kerrokset, kunnes kaikki täytteet ja leivät on käytetty. Jätä päällimmäiseksi leipäkerros.
-
Peitä vuoan pinta kelmulla. Nosta päälle kevyt paino. Anna voileipäkakun maustua jääkaapissa yön yli.
-
Tee päällys. Notkista tuorejuusto kulhossa. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista tilkka mehua. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun pinnalle. Koristele kakku yrteillä, höylätyillä parsalastuilla, salaatilla, mädillä ja viiriäisenmunilla tai kananmunalohkoilla.
Vinkki Valitse kakun paahtoleipä makusi mukaan. Vuokavoileipäkakkuun sopivat niin eri viljoista kuin pelkästä vehnästä valmistetut leivät.