Kunnollinen halsteri on kalagrillaajan paras kaveri. Sen ansiosta kala on takuuvarmasti mehevää.
Halstrattu BBQ-lohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista lohesta ruodot ja ylimääräiset rasvat.
-
Laita kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon öljy.
-
Kaada kastike laakeaan vuokaan. Laita lohifile kastikkeeseen nahkapuoli ylöspäin ja anna marinoitua vähintään 2 tuntia. Voit antaa kalan maustua jopa yön yli.
-
Valmista hiillos tai kuumenna kaasugrilli. Ota kala ja kastike kylmästä 30 minuuttia ennen grillausta. Sivele kalan nahkapuolelle vähän öljyä ja laita kalapala halsteriin. Säästä kastike glaseerausta varten.
-
Laita halsteri ritilälle kuumaan grilliin. Aloita grillaaminen nahkapuolelta ja kääntele halsteria useasti grillauksen aikana. Grillaa molemmin puolin, yhteensä 10–20 minuuttia ja sivele lohen pintaan muutaman kerran lisää marinadia.
-
Ota kala grillistä ja halsterista. Tarjoa heti.
VINKKI! Grillausaika vaihtelee kalapalan paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Kypsän kalan tunnistaa kauniin paahtuneesta väristä ja siitä, että kalan liha lohkeaa helposti paloiksi. Voit varmistaa kypsyyden myös lämpömittarilla. Kypsän kalan sisälämpötila on noin 45 °C. Järvikala kannattaa kypsentää noin 65-asteiseksi.