
Lohikappelileivän salaattiversiossa kasvispedille paistetaan aimo annos kalaa. Tarjoile lohi lämpimänä tartar-soosin ja pikaisesti pikkelöityjen kurkkujen kanssa. Voit myös oikaista käyttämällä savulohta.
Kappelin lohisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi kurkut ja sipulit pikkeliä varten. Sekoita kulhossa etikka, sokeri, vesi ja suola. Lisää kurkut ja sipulit liemeen. Anna maustua 30 minuuttia.
-
Tee tartarkastike sekoittamalla sitruunamehu, hienonnettu ruohosipuli, ranskankerma ja pikkelssi. Laita kastike jääkaappiin.
-
Keitä kananmunat. Pilko tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.
-
Nypi lohesta ruodot. Leikkaa filee neljään osaan. Vedä veitsellä kalapalojen keskelle viilto nahkaan saakka nahkaa rikkomatta. Käännä palat auki perhosen muotoon. Mausta suolalla.
-
Paista lohimedaljonkeja öljyssä pannulla 3 minuuttia molemmin puolin.
-
Yhdistä ainekset salaattivadilla tai lautasilla. Lisää kastiketta ja pikkelikurk- kuja. Nosta lohet annosten päälle juuri ennen tarjoilua.