Yhdessä vuuassa paistuu monta pientä sämpylää ja reilusti erilaisia makuja.
Sämpyläkranssi
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä kulhossa jauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola. Vispaa toisessa kulhossa vesi, muna ja öljy. Sekoita ne jauhojen joukkoon. Laita taikina jauhotetulle työalustalle ja vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia. Voit myös vaivata taikinaa monitoimikoneessa taikinakoukulla 5 minuuttia.
-
Laita taikina kohoamaan kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä kelmulla ja anna nousta lämpimässä paikassa tunnin ajan.
-
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
-
Öljyä ja jauhota kevyesti 1,5 litran kakkuvuoka.
-
Hienonna ruohosipuli ja pistaasit ja laita ne omiin kulhoihin tai pienille lautasille. Mittaa siemenet kippoihin. Yhdistä yhdessä kipossa tomaattipyre ja 2 rkl öljyä.
-
Jaa taikina neljään osaan ja leivo taikinapaloista 3–4 senttiä paksut pötkylät. Leikkaa pötköt 3–4 sentin paloiksi. Pyörittele palat öljytyin käsin pieniksi palloiksi ja kuorruta ne eri päällysteillä: ruohosipulilla, pistaaseilla, siemenillä ja tomaattipyreellä. Laita maustetut pallerot vuokaan vieri viereen. Nostata vielä 15 minuuttia.
-
Paista sämpyläkranssia noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla paistamisen puolivälissä. Anna leivän jäähtyä vuuassa 5 minuuttia ennen irrottamista.