Maksa on maukasta ja edullista. Tarjoile paistoksen kanssa porkkana-juurisellerisosetta. Joukkoon sopivat myös perunat.
Maksa-sipulipihvit
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista maksa ja poista kalvot. Leikkaa maksa paloiksi tai siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise rypäleet.
-
Kuumenna 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä pannulla. Lisää sipulit ja ruskista hetki. Peitä pannu kannella ja hauduta viitisen minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät. Sekoita välillä. Nosta sipulit sivuun.
-
Kuumenna pannulla loppu voi ja öljy. Ruskista maksapalat nopeasti. Paista muutama minuutti. Lisää pannulle sipulipaistos, rypäleet, salvia ja etikka. Anna etikan kiehahtaa ja lisää vesi. Kypsennä muutama minuutti.