klo 14:27 | 19.5.2024

Aito italialaisherkku vaatii hetken jakamatonta huomiota. Hauduta risotto lempeällä lämmöllä koko ajan sekoittaen ja kanna annokset suoraan pöytään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Sitruuna-rosmariinirisotto
Ainekset
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1
sitruuna
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
l
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
risottoriisiä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
50
g
voita
Työvaiheet
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna rosmariini.
- Kiehauta vesi kattilassa ja liuota joukkoon liemikuutio. Pidä liemi kuumana.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää joukkoon riisi. Sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lorauta viini muutamassa erässä kuumalle pannulle samalla sekoittaen. Anna viinin imeytyä riisiin.
- Kauho lientä joukkoon muutama kauhallinen kerrallaan. Sekoita ja lisää nestettä, kun edellinen on lähes täysin imeytynyt.
- Hauduta risottoa 15–20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
- Lisää sitruunan kuoriraaste, rosmariini, suola ja pippuri sekä voi ja puolet parmesaanista.
- Tarjoa loppu parmesaaniraaste annosten päällä.