
Voileipäpöytien kuningatar sateenkaarileipä on täällä taas ja täynnä herkullisia makuja.
Sateenkaari-voileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista leipäsiivuista reunat ja leikkaa kuoreton leipä noin 6 x 10 cm paloiksi. Voit myös viipaloida kokonaisen leivän levyiksi pitkittäin.
-
Vaahdota huoneenlämpöinen voi vatkaimella kuohkeaksi. Siivuta kurkku ja hienonna tilli.
-
Sivele kolme tummaa leipäpalaa voilla ja lado rinnakkain kelmun päälle. Levitä sinappia leiville. Laita päälle puolet lohesta ja päälle hienonnettua tilliä.
-
Kokoa vaalea kerros samoin, mutta laita voin päälle majoneesi, kurkkuviipaleet ja juustoraastetta. Tee uudelleen tumma kerros kuten edellä. Päällimmäiseksi tulee vaalea leipäkerros.
-
Kiedo kelmu tiivisti leipien ympärille. Siirrä paketti kylmään ja nosta päälle kevyt paino. Anna kiinteytyä yön yli.
-
Leikkaa sateenkaarivoileipäkakusta tarjolle tasaisia viipaleita.