
Keväisen bostonin kierteissä maistuvat raikas sitruuna, rapsakka sokeri ja ripaus kanelia.
Sitruunainen bostonkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Vatkaa muna lasissa. Lisää taikinaan puolet. Säästä loppu voiteluun.
- Lisää taikinaan sokeri, suola, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa puuhaarukalla tai yleiskoneessa viisi minuuttia.
- Pehmennä rasva mikrossa tai kattilassa. Lisää hieman jäähtynyt rasva ja loput jauhot taikinaan muutamassa erässä.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele pinnalle jauhoja.
- Nostata taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa puoli tuntia.
- Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pinnalle lemon curdia. Ripottele sokeri ja kaneli. Kierrä levy rullalle. Leikkaa pötkö noin viiden sentin paloiksi.
- Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele 10 pullakierrettä harvakseltaan kakkuvuokaan. Jos kaikki palat eivät mahdu vuokaan, tee loppupaloista korvapuusteja. Nostata vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
- Voitele bostonkakun pinta lopulla munalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtyneenä tomusokerilla.