2020-luvun mummonsalaatissa kermaviili vaihtuu kaurakermaksi, joka maustetaan tuoreilla yrteillä.
Moderni mummonsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Leikkaa kypsät perunat, retiisit ja kurkku suupaloiksi.
-
Kiehauta herneenpalkoja suolavedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä) pari minuuttia. Valuta ja upota ne heti jääkylmään veteen. Valuta jäähtyneet palot ja puolita ne.
-
Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Kaada vesi pois, anna munien seisahtaa minuutti ja jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise munat.
-
Laita kaikki yrttikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
-
Vaahdota kaurakerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon yrttikastiketta. Yhdistä loppu yrttikastike perunoiden joukkoon.
-
Kokoa salaatti. Levitä yrttikauravaahto laakeaan tarjoiluastiaan. Laita kananmunat, yrtti-perunaseos, kurkut, retiisit, salaatit ja herneet vaahdon päälle. Lisää runsaasti hienonnettua tilliä. Mausta suolalla ja pippurilla.