Jos käytät kaupan valmistorttupohjaa, jälkiruoka valmistuu ilman uunia.
Raparperitorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko raparperit noin sentin paloiksi. Laita raparperit ja vesi kattilaan, kuumenna höyryäväksi ja lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viisi minuuttia niin, että raparperit hieman soseutuvat. Hienonna sitruunamelissa. Lisää se ja vaniljasokeri hillokkeeseen. Jäähdytä.
-
Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa rahka ja tuorejuusto, notkista hieman sekoittamalla. Ota muutama marenki sivuun tortun koristelua varten ja murenna loput pienemmiksi paloiksi.
-
Kääntele kermavaahto rahkaan muutamassa erässä. Lisää marenkimuru. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja lisää lopuksi sokeria maun mukaan.
-
Lusikoi jäähtynyt hilloke torttupohjalle. Levitä päälle rahkavaahto. Viipaloi päälle mansikoita. Laita loput marengit tortun pinnalle ja koristele syötävillä kukilla, kuten orvokeilla.