Grillatuista sitruunanpuolikkaista puristat kalojen päälle ihanan pehmeän makuista mehua. Muita kastikkeita ei välttämättä tarvita.
Sitruunainen siika
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kalan nahkaan pintaviillot. Hiero kalan pintaan ja sisälle suolaa ja sokeria. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
-
Leikkaa sipulinvarret ja siivuta sitruuna. Laita hienonnettu timjami, öljy, sipulit ja sitruunat kalojen sisään. Sivele hieman öljyä myös kalojen pintaan.
-
Sido kalat napakasti narulla ja kääri ne paketiksi kaksinkertaiseen, vedessä liotettuun leivinpaperiin tai sanomalehteen.
-
Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita kalapaketti grilliin ja grillaa molemmin puolin 5–8 minuuttia.
-
Poista hiiltyneet paperit kalojen ympäriltä ja siirrä kalat takaisin grilliritilälle tai laita ne isoon halsteriin. Paahda kaloja vielä molemmin puolin noin 5-8 minuuttia, kalan koosta riippuen. Jos grilli on hyvin kuuma, laita kalat epäsuoraan lämpöön. Tarkista kalan kypsyys: kypsästä kalasta evät irtoavat helposti.
-
Tarjoile lisukkeeksi ranskankermaista kaalipaistosta ja savustettuja kasviksia.
Joka ruuan kastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Soseuta pinaatti, öljyt ja piparjuuri sauvasekoittimella kuohkeaksi. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.
-
Pinaattiöljy sopii niin kasvisten kuin kalankin kastikkeeksi.