Klassikko toscakakku saa tänä syksynä ylleen omenaisen viitan. Tästä piirakasta riittää jaettavaa isolle joukolle!
Omena-toscapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuutioi omenat kuorineen. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Anna maustua.
-
Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi.
-
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.
-
Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Valuta omenoista irronnut liemi talteen. Ripottele omenakuutiot taikinan pinnalle.
-
Paista piirakkaa ensin 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.
-
Sulata sillä aikaa kuorrutteen voi isossa kattilassa. Sekoita joukkoon omenoiden liemi, sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen ja nosta liedeltä.
-
Ota piirakka uunista ja levitä toscaseos kuumana piirakan pinnalle. Paista uunin toiseksi ylimmällä tasolla 8–10 minuuttia, kunnes piirakan pinta on paahtunut kullankeltaiseksi. Varo, ettei kuorrutus tummu liikaa.