
Kun on kerran valmistanut nieriää hauduttamalla, ei ehkä enää haluakaan kokeilla muuta! Lempeä haudutus sopii herkälle kalalle ja pitää sen mehevänä. Umaminen miso-voikastike on kalalle täydellistä seuraa.
Haudutettu nieriä ja miso-voikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kalat annospaloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori inkivääri. Laita liemiainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Lisää kalat liemeen ja hauduta hiljaa porisevassa liemessä kannen alla 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna kalan hautua liemessä vielä muutama minuutti. Pidä kalat lämpimänä.
-
Valmista kastike. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Laita sipuli, inkivääri, valkoviini, etikka ja vesi kastikekattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes nestettä on jäljellä vajaa ruokalusikallinen. Siivilöi seos talteen ja kaada takaisin kattilaan. Lisää miso ja sekoita tasaiseksi.
-
Laske lieden lämpö aivan pienelle. Vatkaa voi kuutio kerrallaan joukkoon. Jatka näin, kunnes kaikki voi on lisätty. Kastike muistuttaa koostumukseltaan paksua kermaa.
-
Nosta kalat liemestä lautasille tai vadille. Viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä, ruohosipulilla ja nori-merilevänpalasilla. Tarjoa heti keitetyn riisin ja kastikkeen kanssa.