Kirpeä lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hienonna kevätsipulien valkoinen ja vihreä osa erilleen. Kuori ja paloittele perunat.
-
Paahda fenkolinsiemeniä kattilassa käännellen noin minuutti. Varo polttamasta. Lisää voi ja kevätsipulin valkoinen osa, paista pari minuuttia. Lisää perunat, vesi ja kalafondi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
-
Leikkaa kalafilee nahattomiksi kuutioiksi. Lisää lohipalat, suola ja etikka kattilaan. Kuumenna keitto nopeasti, mutta älä enää keitä. Nosta kattila liedeltä. Sekoita vihreä kevätsipuli keittoon.
-
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja tarjoa keiton kanssa.