
Salviagnocchit
Ainekset
Työvaiheet
-
Paista salvianlehdet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Noin puoli minuuttia riittää. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan.
-
Jätä öljy pannulle ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ruskistua keskilämmöllä niin, että se muuttuu meripihkan väriseksi ja pähkinäiseksi. Kaada melkein kaikki voi kulhoon, mutta jätä muutama ruokalusikallinen pannulle.
-
Laita gnocchit pannulle ja paista kolmisen minuuttia voitilkassa. Lisää kerma ja paloistaan riivityt herneet. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita lopuksi joukkoon ruskistettu voi ja salviat. Raasta annosten pinnalle parmesaania.
VINKKI! Perunasta valmistetut tuoregnocchit löytyvät kaupassa samasta paikasta kuin tuorepastat.