ET-lehti on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Herkullisen kermainen, salvialla maustettu gnocchipannu ei tee juuri tiskiä. Yksi pannu riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salviagnocchit

Ainekset

2
dl
salvianlehtiä
3
rkl
oliiviöljyä
50
g
voita
1
pkt (500 g)
valmiita perunagnoccheja
2
dl
kermaa
1
litra herneitä tai 200 g pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Paista salvianlehdet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Noin puoli minuuttia riittää. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan.

  2. Jätä öljy pannulle ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ruskistua keskilämmöllä niin, että se muuttuu meripihkan väriseksi ja pähkinäiseksi. Kaada melkein kaikki voi kulhoon, mutta jätä muutama ruokalusikallinen pannulle.

  3. Laita gnocchit pannulle ja paista kolmisen minuuttia voitilkassa. Lisää kerma ja paloistaan riivityt herneet. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita lopuksi joukkoon ruskistettu voi ja salviat. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

VINKKI! Perunasta valmistetut tuoregnocchit löytyvät kaupassa samasta paikasta kuin tuorepastat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3394 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Silkkisen pehmeäksi paahtunut purjo on ihana alkuruoka! Hapokas vinegretti ja täyteläinen jogurtti tuovat vastapainoa purjon makeudelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahtopurjot ja hasselpähkinävinegretti

Ainekset

8
ohutta purjoa
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
HASSELPÄHKINÄVINEGRETTI
1
dl
pähkinäöljyä tai mietoa oliiviöljyä
¼
dl
(sherry)viinietikkaa
1
tl
sormisuolaa
1
tl
vaahterasiirappia tai hunajaa
¾
dl
paahdettuja hasselpähkinöitä
LISÄKSI
4
dl
maustamatonta jogurttia (10 %)
¼
tl
suolaa
versoja tai pieniä yrttejä

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise ja huuhdo purjot. Aivan ohuet purjot voit käyttää halkaisematta.

  2. Laita purjot uuniastiaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla.

  3. Paahda 200-asteisessa uunissa purjojen koosta riippuen 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

  4. Sekoita vinegretin öljy, etikka, suola ja vaahterasiirappi keskenään. Rouhi pähkinät ja lisää ne kastikkeeseen.

  5. Mausta jogurtti suolalla ja levitä se tarjoilulautaselle. Laita purjot jogurtin päälle ja valuta pinnalle vinegrettiä. Koristele halutessasi versoilla ja tarjoa lisäksi paahdettua leipää.

Vinkki Jos purjot ovat paksuja, paahda ne viipaloituna. Muista huuhtoa lehtien välit ennen paahtamista.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Rullalle kääräistävät paahdetut munakoisot ja ihana jogurttidippi maustetaan misotahnalla. Makeahko misotahna valmistetaan fermentoiduista soijapavuista, ja se takaa umamin ruokaan kuin ruokaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisorullat

Ainekset

1
(300 g)
munakoiso
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
limetinmehua
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
sokeria
1
rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
½
dl
hienonnettua korianteria

Työvaiheet

  1. Huuhtele munakoiso ja leikkaa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi lastuiksi. Levitä lastut leivinpaperille uunipellille. Ripottele munakoisoille suolaa. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Taputtele munakoisot kuivaksi talouspaperilla.

  2. Sekoita öljy, limetinmehu, misotahna ja sokeri keskenään. Sivele tahnaa munakoisoille. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Kääräise rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla. Ripottele päälle hienonnettua korianteria. Dippaile munakoisorullia misodippiin.

Vinkki! Vaalea misotahna on maultaan miedompaa kuin tummempi versio, ja näin aloittelijalle helpompi vaihtoehto.

Misodippi

Ainekset

1
dl
jogurttia
2
rkl
majoneesia
rkl
vaaleaa misotahnaa
1
rkl
limetimehua
1
tl
wasabia
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile kypsien tai raakojen kasvisten dippikastikkeena.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3394 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Uunilohi on ihanaa, ja vielä parempaa kun lisukkeet valmistuvat samassa vuoassa. Lyhyellä kypsennysajalla kasvikset jäävät rapsakoiksi ja lohesta tulee juuri sopivan mehevää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapsakkaa lohta ja kananmunia uunissa

Ainekset

600
g
ruodotonta lohifileetä
1
fenkoli
1
parsakaali
12
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
limetti
3
timjaminoksaa
LISÄKSI
1
valkosipulinkynsi
1
dl
pankojauhoja
2
rkl
öljyä
4
kananmunaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljäksi annospalaksi.

  2. Leikkaa fenkoli ja parsakaali suupaloiksi. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Levitä kasvikset pellille ja nosta lohipalat päälle. Yhdistä öljy ja mausteet. Purista limetistä mehu joukkoon. Mausta kasvikset ja lohi mausteöljyllä ja kääntele samalla timjaminoksat joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita pankojauhot, öljy ja valkosipuli keskenään.

  4. Nosta vuoka uunista ja riko kananmunat lohipalojen väleihin, kasvisten päälle. Ripottele pankojauhoseos kalapalojen päälle. Laita vuoka takaisin uuniin noin 7–8 minuutiksi tai kunnes valkuainen on hyytynyt. Mausta munat ripauksella suolaa.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Paistettu riisi on herkullista hävikkipikaruokaa. Voit lisätä siihen mitä kaapista löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua riisiä tofulla

Ainekset

6
dl
keitettyä riisiä
270
g
kiinteää tofua
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana
2
rkl
rypsiöljyä
2
tl
inkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
2
dl
herneitä
2
kananmunaa
2
rkl
soijaa
1
rkl
osterikastiketta
1
tl
seesamiöljyä
½
sitruunan mehu
1
dl
kevätsipulia
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edellisenä päivänä keitettyä riisiä.

  2. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Paista tofut 1 rkl öljyä pannulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle.

  3. Kuori sipulit ja hienonna. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita 1 rkl öljyssä hetken ajan, lisää valkosipuli, porkkana ja inkivääri. Jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Nosta lämpötilaa ja lisää riisi ja herneet. Paista riisiä kuumalla pannulla, älä pelkästään lämmitä, varo polttamasta. Sekoita paistamisen aikana. Lisää lopuksi paistettu tofu.

  5. Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä pehmeäksi kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa.

  6. Mausta soijalla, osterikastikkeella, seesamiöljyllä ja sitruunamehulla. Sekoita ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja tuoretta korianteria.