Mustikka-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (ø 20 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksitaikina tasaisesti pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
-
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
-
Sekoita kierrevatkaimella tuorejuustot ja jugurtti.
-
Soseuta täytteeseen tulevat mustikat ja sokeri sauvasekoittimella.
-
Kuumenna sitruunamehu kattilassa tai pienessä kulhossa mikrossa. Sulata liivatteet mehuun.
-
Sekoita 1½ rkl liivateseosta mustikkasoseeseen. Sekoita loppu liivate tuorejuustoseokseen.
-
Kaada puolet tuorejuustotäytteestä vuokaan. Lisää puolet mustikkasoseesta ja pyöräytä lusikan varrella täytteet keskenään. Sekoita loppu mustikkasose ja tuorejuustotäyte tasaisesti keskenään. Levitä vuokaan.
-
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kakku mustikoilla, pienillä marengeillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki! Voit oikaista ja yhdistää kaiken tuorejuustotäytteen ja mustikkasoseen keskenään. Silloin kaikki liivate lisätään kerralla. Näin kakusta tulee violetti.