
Appelsiini-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 18–20 cm).
-
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pomeranssinkuori. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuoriosa hienoksi. Lisää munat voisokerivaahdon joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos ja appelsiininkuori, ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175asteisen uunin alaosassa noin 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
-
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita tuorejuusto, likööri ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se tuorejuustoseokseen.
-
Laita kakun alin pohja vadille ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Toista samalla tavalla toinen kerros ja laita viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi. Kostuta myös ylin kakkulevy.
-
Paloittele kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma pienessä kattilassa höyryävän kuumaksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku pääsiäismunamakeisilla.
Vinkki 1 Kakku on parhaimmillaan kun se saa vetäytyä yön yli täytettynä jääkaapissa. Kuorrutus kannattaa tehdä tarjoamispäivänä.
Vinkki 2 Näyttävä linnunpesä pääsiäismunamakeisille valmistuu ohuista riisivermiselleistä. Sulata noin 100 g tummaa suklaata. Irrota noin ½ pkt vermisellejä pitkittäin leivinpaperin päälle, ja sudi tai pyörittele ne käsin suklaassa kauttaaltaan. Muotoile saman tien linnunpesäksi ylösalaisin nostetun pienen kulhon päälle. Anna kovettua ennen irrottamista.