Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Pääsiäiskakun suklaakuorrutuksen alla piilottelee appelsiinin ja tuorejuuston mehevä yhdistelmä. Ohuista riisivermiselleistä ja suklaasta taiteiltu linnunpesä kerää katseet kahvipöydässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-suklaakakku

Ainekset

200
g
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
pomeranssinkuorta
1
appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
3
kananmunaa
TÄYTE
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
appelsiinilikööri (tai 2 rkl appelsiinimehua)
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
KOSTUTUS
1
dl
appelsiinimehua
KUORRUTUS
150
g
tummaa suklaata
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
KORISTELU
pääsiäismunamakeisia
VUOKAAN
voita ja korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohja­vuoka (Ø 18–20 cm).

  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdok­si. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja pome­ranssinkuori. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuoriosa hienoksi. Lisää mu­nat voi­sokerivaahdon joukkoon yksitel­len, koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos ja appelsiininkuori, ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 175­asteisen uunin alaosassa noin 1 tunti tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

  3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita tuorejuusto, likööri ja sokerit keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä se tuorejuustoseokseen.

  4. Laita kakun alin pohja vadille ja kostuta se appelsiinimehulla. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Toista samalla tavalla toinen kerros ja laita viimeinen kakku­levy päällimmäiseksi. Kostuta myös ylin kakkulevy.

  5. Paloittele kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma pienessä kattilas­sa höyryävän kuumaksi. Siirrä katti­la syrjään liedeltä ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää lopuksi nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus ka­kun päälle ja reunoille. Koristele kakku pääsiäismunamakeisilla.

Vinkki 1 Kakku on parhaimmillaan kun se saa vetäytyä yön yli täytettynä jää­kaapissa. Kuorrutus kannattaa tehdä tarjoamispäivänä.

Vinkki 2 Näyttävä linnunpesä pääsiäis­munamakeisille valmistuu ohuista riisi­vermiselleistä. Sulata noin 100 g tummaa suklaata. Irrota noin ½ pkt vermisellejä pitkittäin leivinpaperin päälle, ja sudi tai pyörittele ne käsin suklaassa kauttaal­taan. Muotoile saman tien linnunpesäksi ylösalaisin nostetun pienen kulhon pääl­le. Anna kovettua ennen irrottamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.