
Kalanmuotoinen lohi-riisipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Ota taikina sulamaan tuntia ennen piirakan valmistamista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Laita kirjolohifilee uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
- Keitä kananmunat koviksi. Kypsennä riisi suolatussa vedessä.
- Valmista yrttitahna. Silppua tilli ja ruohosipuli. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon yrtit, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri.
- Pilko munat ja yhdistä keitettyyn riisiin. Irrota kala nahasta lusikalla ja pilko annospaloiksi.
- Levitä lehtitaikina leivinpaperin päälle. Kauli kevyesti. Leikkaa kulmista kolmiot eviä ja pyrstöä varten. Kauli lopputaikina soikeaksi.
- Lusikoi jäähtynyt riisi-munaseos taikinan keskelle niin, että keskellä on täytettä reilummin kuin päissä. Lisää lohipalat. Rouhi pinnalle valkopippuria. Lusikoi yrttitahna kalan päälle.
- Nosta taikinan reunat täytteen päälle ja nipistä sauma tiukasti umpeen. Käännä käärö niin, että sauma jää leivinpaperia vasten. Kauli taikinapaloista pyrstö ja evät. Nipistä palat paikoilleen.
- Voitele piirakka munalla. Leikkaa piirakan pintaan saksilla suomut. Paina mustapippureita silmäksi.
- Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpöä 200 asteeseen ja jatka paistamista 10 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa täytteet etukäteen. Kokoa ja paista piirakka juuri ennen tarjoilua. Jos ostat kokonainen lohen, upota toinen filee piirakkaan ja graavaa toinen.