
Omenahyve & pannugranola
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita omenasoseesta. Pese ja lohko omenat. Ohutkuorisia kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää omenat ja inkivääri. Hauduta lohkoja kattilassa kannen alla noin 30 minuuttia.
- Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa.
- Jäähdytä ja pakasta yli jäävä sose annospusseissa.
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
- Kääntele seosta pannulla muutama minuutti, kunnes se rapeutuu.
- Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä ja omenasosetta. Ripottele päälle granolaa.
- Vaihda vaniljajäätelö maustamattomaan jugurttiin, niin saat terveellisen aamiaisen tai välipalan.