Raikas ja kevyt jälkiruoka syntyy tuoreesta ananaksesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + 2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo
Aurinkorahka
Ainekset
silputtua tuoretta inkivääriä
2
kpl
tähtianista
1,5
dl
appelsiinitäysmehua tai vastapuristettua appelsiinimehua
1
kpl
kypsä ananas
Limettirahka
1
dl
vispautuvaa vaniljakastiketta (10% rasvaa)
1
prk
laktoositonta maitorahkaa (250g)
1
rkl
limettimehua
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
hedelmäsokeria
Inkivääri-tähtianismarinadi
1
kpl
limetin hienoksi raastettu kuori
Työvaiheet
- Valmista ensin marinadi. Mittaa kattilaan inkivääri, tähtianikset, appelsiinimehu ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä melko kovalla lämmöllä ja ilman kantta noin 10 minuuttia.
- Käsittele sillä välin ananas. Poista tukevalla veitsellä kova kanta ja lehtiruusuke. Halkaise ananas ja jaa se pystysuunnassa neljäksi lohkoksi. Poista lohkoista kova, puumainen ydin ja leikkaa hedelmäliha irti kuoresta.
- Viipaloi ananaksen hedelmäliha ja siirrä se kulhoon. Kaada päälle kuuma marinadi. Peitä kulho ja siirrä ananas jääkaappiin maustumaan, muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Valmista limettirahka. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita se maitorahkaan. Pese ja kuivaa limetti hyvin ja raasta sen kuori hienoksi. Mausta rahka limetinkuorella ja -mehulla sekä vanilja- ja hedelmäsokerilla. Tarkista maku. Tarjoa rahka ananaksen kera.