Maa-artisokkakeitto tekee arjesta juhlan.
Maa-artisokkakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori maa-artisokat ja perunat. Laita kylmään veteen, etteivät ne tummu. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota voissa kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutiot tai fondi. Kiehauta.
- Pilko juurekset hieman pienemmiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä pehmeiksi, 20–30 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma.
- Mausta makusi mukaan. Keitto saa jäädä melko miedon makuiseksi, joten älä pilaa sitä liialla pippurilla. Jos keitto tuntuu liian paksulta, sitä voi jatkaa liemellä, kermalla tai maidolla.
Vinkki! Murskaa 3 rkl tuoretta timjamia morttelissa ja lisää 3 rkl tryffeliöljyä. Koristele keitto sillä. Myös lusikallinen pannulla rapeaksi paistettua ja jäähtyneenä rouhittua parmankinkkua sopii keiton päälle.