Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Reetta Pasanen

Maa-artisokkakeitto tekee arjesta juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maa-artisokkakeitto

Ainekset

1,5
kg
maa-artisokkia
200
g
perunaa
2
kpl
salottisipulia
2
rkl
voita
1,5
l
vettä
2
kpl
kasvisliemikuutioita tai kasvisfondia
2
dl
kuohukermaa
suolaa
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Kuori maa-artisokat ja perunat. Laita kylmään veteen, etteivät ne tummu. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuullota voissa kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutiot tai fondi. Kiehauta.
  2. Pilko juurekset hieman pienemmiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä pehmeiksi, 20–30 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma.
  3. Mausta makusi mukaan. Keitto saa jäädä melko miedon makuiseksi, joten älä pilaa sitä liialla pippurilla. Jos keitto tuntuu liian paksulta, sitä voi jatkaa liemellä, kermalla tai maidolla.

Vinkki! Murskaa 3 rkl tuoretta timjamia morttelissa ja lisää 3 rkl tryffeliöljyä. Koristele keitto sillä. Myös lusikallinen pannulla rapeaksi paistettua ja jäähtyneenä rouhittua parmankinkkua sopii keiton päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Myös Japanissa parsa tuo kevään pöytään. Tässä ohjeessa parsat saavat pintaansa tofua ja misokastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja tofua

Ainekset

2
nippua (à 500 g)
vihreää parsaa
300
g
pehmeää tofua
1
dl
seesaminsiemeniä
dl
bbq-misokastiketta (esim. Yutaka)
1
sitruuna lohkoina
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin.
  2. Soseuta tofu sauvasekoittimella. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa noin 3 minuuttia. Laita siemenet sivuun.
  3. Lisää pannuun sen verran vettä, että parsat peittyvät. Keitä parsoja erissä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta kypsät parsat tarjoiluvadille.
  4. Lisää tofu, misokastike ja seesaminsiemenet kypsien parsojen päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Anna ruokailijoiden maustaa annoksensa sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa parsat esimerkiksi sobanuudelien kanssa.

Vinkki Voit käyttää bbq-misokastikkeen sijaan tavallista misoa, jonka maustat sitruunamehulla ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Yön yli liotetut herneet ovat näiden pihvien salaisuus. Rakenteesta tulee nimittäin tällä metodilla loistava! Värinsä pihvit saavat auringonkeltaisesta kurkumasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + liotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Keltaiset hernepihvit

Ainekset

1/2
ps (250 g)
kuivattuja keltaisia herneitä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1/2
dl
maissitärkkelystä
1/2
rkl
jauhettua kurkumaa
1/2
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Liota herneitä kylmässä vedessä jääkaapissa 12–48 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
  2. Valuta kikherneet ja säästä säilöntäliemi majoneesia varten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Purista limetin mehu.
  3. Soseuta kaikki pihvitaikinan aineet persiljaa lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Hienonna persilja ja sekoita se taikinaan.
  4. Muotoile taikinasta 8 tai 12 pihviä. Paista ne öljyssä kuumassa pannussa molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa majoneesin kanssa.

Majoneesikastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
kikherneiden säilöntälientä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
2
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
3
dl
paksua kasvisjogurttia
1
limetti
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee majoneesi. Kuori ja hienonna valko-sipulinkynsi. Laita kaikki majoneesin aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia. Lisää rypsiöljyä pienissä erissä tehosekoittimen käydessä. Jos lorautat liikaa öljyä, majoneesi juoksettuu. Koostumus muuttuu sileäksi noin minuutissa.
  2. Sekoita jogurtti majoneesiin. Purista limetin mehu ja hienonna lehtipersilja joukkoon. Tarjoa kastike pihvien kanssa.

Vinkki Vegemajoneesi säilyy jääkaapissa ainakin 2 viikkoa.

 

Kommentit (0)