
Kasvissyöjä nauttii borssikeiton smetananokareen kanssa, lihansyöjä ripottelee päälle myös parmankinkkua.
Borssikeitto, rapeaa pekonia ja yrttismetanaa
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuori juurekset ja vihannekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.
- Sulata voi kattilassa. Kuullota vihanneksia miedolla lämmöllä niin, että ne hiukan pehmenevät mutta eivät ruskistu.
- Kaada liha- tai kasvisliemi vihannesten päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Paahda uunipellin päälle levitettyjä parmankinkkuviipaleita uunissa 225 asteessa, kunnes ne ovat rapeita.
- Tee yrttismetana. Hienonna ruohosipuli ja timjami smetanan joukkoon. Mausta keitto hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Nauti kuuma keitto kinkkurouheen ja maustetun smetanan kanssa.