
Persimon-hedelmästä valmistat maukkaat sormisyötävät.
Hedelmäiset suupalat: poro-persimon
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa hedelmä 12 lohkoksi. Sipaise kullekin lohkolle nokare juustoa ja kääri herkku poroleikkeeseen.
Persimon-hedelmästä valmistat maukkaat sormisyötävät.
Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.
Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.
Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.
Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.
Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.
Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot turpoamaan.
Silppua sipuli ja valkosipuli, rusinat ja persilja. Raasta pestyn sitruunan kuori.
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
Sekoita pyörykkätaikinan ainekset yhteen. Pyöritä massasta lihapullia ja paista ne pannulla kypsiksi.
Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä palat vähässä vedessä kypsiksi. Ota keitinlientä talteen.
Soseuta juurekset. Lisää joukkoon keitinvettä, voi, sitruunamehu ja suola.
Notkista ainekset muusiksi.
Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.
Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.
Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.
Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.
Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.
Ladataan...