
Suussa hauskasti naksahtavan kvinoan proteiinit tuovat puuroon poweria.
Kvinoa kannattaa lisätä ehdottomasti oman kuivakaapin vakkarituotteeksi, sillä se on terveellinen ja gluteeniton sekä monikäyttöinen lisuke. Kvinoalla voit korvata pastan, riisin tai perunan ja lisäksi se sopii niin salaatteihin kuin puuroonkin.
Kvinoa sisältää runsaasti proteiinia ja se on luontaisesti gluteeniton. Pienet siemenet tulee huudella ennen käyttöä huolellisesti, jotta niiden pinnalla oleva kitkerän makuinen aines poistuu. Tätä varten tarvitset hyvin tiheän siivilän. Kvinoa kypsyy keittäen noin vartissa. Halutessaan sen voi huuhtomisen jälkeen myös kuivata ja paahtaa pannulla rapeaksi.
Kokeile kvinoaa ainakin aamupuuron joukossa. Saat lisäproteiinia ja hauskaa suutuntumaa puuron joukkoon. Kun keität puuroa, vältä turhaa sekoittamista, jotta kvinoa pysyy irtonaisena.
Höystä puuro esimerkiksi kuivatuilla marjoilla ja auringonkukan siemenillä ja vaikka ruokalusikallisella kaakaojauhetta.
Gluteeniton puuro
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo kvinoa kuumalla vedellä lävikössä (huuhtelu irrottaa siemenistä kitkerän makuisen pinta-aineen).
- Mittaa ainekset kattilaan ja keitä puuroksi välillä sekoitellen. Aikaa kuluu 15–20 minuuttia.