Kesäkurpitsavuoka maistuu ateriana salaatin kanssa tai lisukkeena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kevyempi kesäkurpitsavuoka
Ainekset
800
g
kesäkurpitsaa
400
g
jauhoisia perunoita
nippu
kevätsipulia
3
valkosipulinkynttä
3–4
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
oliiveja
suolaa
mustapippuria
1
tl
kuivattua minttua
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaviiliä
1
dl
kevytjuustoraastetta
3
rkl
korppujauhoja
3
rkl
hienonnettua persiljaa
Työvaiheet
- Viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut perunat. Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kääntele kesäkurpitsaviipaleet vehnäjauhoissa ja paista ne nopeasti kuumassa rypsiöljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin. Lado kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, kevätsipulia, valkosipulia ja oliiveja kerroksittain uunivuokaan. Lisää kerroksiin suolaa, mustapippuria ja kuivattua minttua. Vatkaa kananmunat kermaviilin joukkoon ja lisää juustoraaste.
- Ripottele vuokaan ensin korppujauho ja kaada päälle kermaviili-munaseos. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia, viimeistele persiljalla ja tarjoile salaatin kera.