
Kun herkkutatit ja ohra tai riista ja ohra kääriytyvät uuden sadon kaaliin, syntyy mitä ihanin syysruoka, jota ei tarvitse juhlassakaan hävetä. Valitsin kotimaisia käärylekaaleja. Ajattelin, että ne helpottavat työtä. Hinta oli kaksinkertainen tavalliseen keräkaaliin verrattuna, mutta kotimaisia kaaleja ei onneksi ole hinnalla pilattu.
Prinsessojen Kotitalous resepti, siirry blogiin tästä
Herkkutatti-ohra täytteiset kaalikääryleet
Ainekset
Työvaiheet
Keitä kaali kypsäksi ja säästä keitinlientä kääryleiden voiteluun. Halutessasi voit maustaa veden suolalla.
Keitä ohrasuurimot kasviliemi/valkoviiniseoksessa kypsiksi (n. 15 minuutin ajan).
Paista pannulla herkkutatit (tai jauheliha) ja sipulit ja sekoita keitettyjen orasuurimoiden joukkoon. Lisää joukkoon timjami ja meirami/kynteli (erityisesti lihan kanssa kynteli), kananmunat, siirappi ja pippuri. Tarkista maku.
Irrota kaalista lehti kerrallaan, lisää sieni/lihatäytettä lehdelle ja kääri kauniiksi kääryleeksi.
Asettele kääryleet voideltuun uunivuokaan. Voitele niiden pinta keitinliemellä, johon voit lisätä vähän tummaa siirappia.
Paista uunissa ensin 200 asteessa noin puoli tuntia ja sitten 150 asteessa noin tunti.
Kaali hautuu hitaasti herkullisen makeaksi.
Tarjoile puolukkasurvoksen tai -hillon kera.
Makustele!