Tätä reseptiä varten tarvitset vain paistinpannun ja terävän veitsen.
Sain inspiraation ystävän muistelosta. Hän kertoi, kuinka hän "kerran Italiassa sai alkuruuaksi paistettuja tatteja, jotka tarjoiltiin puulaudalla". Iltapalalla ei välttämättä kaipaa pastaa, vaan pieni paahtoleivän palanen riittää.
Iltaherkuttelijan tattileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista tatit ja siivuta ne.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannuun oliiviöljy, voi ja valkosipulimurska.
- Lisää pannuun siivutetut tatit ja paistele niin kauan, että tatit luovuttavat nestettä ja alkavat sitten nesteen haihduttua ruskistua.
- Lisää tattien sekaan varovasti sormisuolaa ja kääntele tatteja pannussa.
- Voit laittaa tässä vaiheessa myös paahtuleivän paistumaan pannulle. Liikuttele sitä pannulla, jotta sekin imee pannusta makua.
- Kun tatit ovat kauniin ruskeita ja pehmenneitä (ja pienentyneet kooltaan), siirrä ne puiselle tarjoilualustalle. Nosta myös leipä pois pannulta, kun sen pinta on saanut väriä.
- Maustat tatit tarjoilualustalla pippurilla ja basilikan lehdillä ja ripottele parmesaania päälle.