Tätä reseptiä varten tarvitset vain paistinpannun ja terävän veitsen.
Sain inspiraation ystävän muistelosta. Hän kertoi, kuinka hän "kerran Italiassa sai alkuruuaksi paistettuja tatteja, jotka tarjoiltiin puulaudalla". Iltapalalla ei välttämättä kaipaa pastaa, vaan pieni paahtoleivän palanen riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2:lle
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Iltaherkuttelijan tattileipä
Ainekset
5
dl
tuoreita tatteja siivuttuna (määrä riippuu syöjän nälästä)
loraus oliiviöljyä ja 1 tl voita paistamiseen
1
valkosipulin kynsi murskattuna
muutama basilikan lehti revittynä
sormisuolaa
pippuria
parmesaanijuustoa ohuina lastuina
paahtoleipää
Työvaiheet
- Puhdista tatit ja siivuta ne.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannuun oliiviöljy, voi ja valkosipulimurska.
- Lisää pannuun siivutetut tatit ja paistele niin kauan, että tatit luovuttavat nestettä ja alkavat sitten nesteen haihduttua ruskistua.
- Lisää tattien sekaan varovasti sormisuolaa ja kääntele tatteja pannussa.
- Voit laittaa tässä vaiheessa myös paahtuleivän paistumaan pannulle. Liikuttele sitä pannulla, jotta sekin imee pannusta makua.
- Kun tatit ovat kauniin ruskeita ja pehmenneitä (ja pienentyneet kooltaan), siirrä ne puiselle tarjoilualustalle. Nosta myös leipä pois pannulta, kun sen pinta on saanut väriä.
- Maustat tatit tarjoilualustalla pippurilla ja basilikan lehdillä ja ripottele parmesaania päälle.