taellait on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5min
Vaikeustaso
Helppo

Aamusörsseli

Ainekset

1
dl
kaurajugurttia (Yosa, Oatly tms.)
1
omena
1
päärynä
½
tlk
ananasta (jos on tuoretta ni käytä ehdottomasti sitä!)
1-2
rkl
chia-siemeniä
1-2
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  • Pese omena ja päärynä hyvin. Jos kuorisattumat sörsselissä inhottaa, kuori hedelmät.
  • Paloittele hedelmät, siemenkodat voit myös heittää pois.
  • Laita kaikki ainekset kuppiin ja surruttele sekaisin. Jos käytät tölkkiananasta, niin voit kaataa mehuakin vähän  mukaan.
  • Anna seistä muutama minuutti, jotta chia-siemenet ehtivät imeä nestettä itseensä.

 

peeäs. Jos käytät chia-siemeniä ensimmäistä kertaa eikä kroppa ole niihin vielä tottunut, niin laita vain vajaa 1 rkl ja nosta annosta pikkuhiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1167 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3391 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Letuista tulee ihanan rouheita, kun mukaan raastaa mehukasta porkkanaa. Niiden pariksi ja täytteeksi sopii lempeänmakuinen sienimuhennos, joka onnistuu niin suppilovahveroista kuin muistakin pannuvalmiista metsäsienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanaletut sienitäytteellä

Ainekset

3
dl
porkkanaa hienoksi raastettuna
2
tl
tuoretta salviaa hienonnettuna
3
kananmunaa
5
dl
maitoa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
25
g
voita
SIENIMUHENNOS
1
l
pannuvalmiita metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
3
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Hienonna salvia. Vatkaa munat, maito ja jauhot kulhossa vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, porkkanaraaste ja salvia. Anna taikinan turvota täytteen valmistumisen ajan.

  2. Puhdista ja leikkaa sienet suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipuleiden vihreät varret viimeistelyyn. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla 2–3 minuuttia. Lisää jauhot ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada kerma pannuun voimakkaasti sekoittaen. Anna muhennoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä täyte lämpimänä lettujen paistamisen ajan.

  3. Paista letut isolla pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Täytä sienimuhennoksella. Hienonna päälle kevätsipulia.

Hyvä terveys on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Tattarisuurimoista kypsyy risottoa, jossa on kiva purutuntuma. Rakenne saa olla sakeaa puuroa muistuttava.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tattaririsotto ja siemenpesto

Ainekset

PESTO
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
hampunsiemeniä
1
rku
basilikaa
½
dl
mietoa oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
RISOTTO
1
iso porkkana
1
lehtisellerin varsi
3
dl
tattarisuurimoita
9–10
l
kasvis- tai kanalientä fondista
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
25
g
parmesaania raasteena

Työvaiheet

  1. Laita kaikki peston aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lehtiselleri.

  3. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä mahdollisten roskien poistamiseksi.

  4. Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi kattilaan.

  5. Paista vihanneskuutioita öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tattari ja jatka paistamista toiset pari minuuttia tai kunnes tattari on hieman ruskistunut. Lisää kuumaa lientä noin desi kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen kun edellinen on juuri ja juuri imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä kunnes tattari on kypsää. Tähän kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Tarjoa risotto peston kanssa.

Vinkki! Jos pestoa jää yli, se säilyy noin viikon jääkaapissa ja lopun voi käyttää leivän päällä tai pastan kaverina.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.