
Kalapuikot ja kermaviilikastike on nostalginen yhdistelmä, joka valmistuu nopeasti ja maistuu kaikille.
Kermaviilikastikkeen perusohjeeseen tarvitset yhden purkin kermaviiliä, ripauksen suolaa ja mustapippuria. Helpoin ja perinteisin versio syntyy hienonnetusta tuoreesta tillistä ja lorauksesta sitruunamehua.
Kyllästyttääkö perinteinen versio? Vaihda kaavaa ja varioi kastiketta seuraavasti:
Omenainen dijonkastike
Perusohje + 1-2 tl dijoninsinappia + ½ raastettu omena = sopivan sähäkkä, mutta hedelmäinen. Kokeile perunasalaatin tai hodarin kastikkeena.
Kylmä kananmunakastike
Perusohje + 1 keitetty kananmuna hienonnettuna + ruohosipulia hienonnettuna = turvallinen ja mieto. Sopii mainiosti kalapuikkojen tai paistetun vaalean kalan rinnalle.
Välimeren fetamurukastike
Perusohje + ½ dl murustettua fetaa + muutama aurinkokuivattu tomaatti hienonnettuna = maukas ja välimerellinen. Toimii uuniperunan kanssa tai tsatsikin korvikkeena.
Currykastike broilerille
Perusohje + 1 prk ananasmurskaa valutettuna + 1 tl curryjauhetta = keltainen ja pirteä. Broileripyöryköiden tai -vartaiden mainio lisäke.
Vinkki: Jos et halua käyttää kermaviiliä, kokeile kastikkeisiin esimerkiksi jogurttia, ranskankermaa tai majoneesia.
Helppojen ja nopeiden kotitekoisten kalapuikkojen reseptin löydät täältä!