Korvapuustipuuro
Ainekset
Työvaiheet
Lisää kattilaan maito, ja laita joukkoon sokerit ja suola. Kuumenna ja lisää hiutaleet, keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita lopuksi joukkoon voi, kaneli ja kardemumma. Nauti heti.
Lisää kattilaan maito, ja laita joukkoon sokerit ja suola. Kuumenna ja lisää hiutaleet, keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita lopuksi joukkoon voi, kaneli ja kardemumma. Nauti heti.
Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.
Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.
Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.
Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.
Lämmin puuro maistuu kylmän kauramaidon kanssa, ja oikein luksusta syntyy, kun kauramaidon vaahdottaa kevyesti. Lisää ripaus sokeria tai loraus juoksevaa hunajaa suoraan lautaselle.
Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Vispilöi mannasuurimot kiehuvaan marjaseokseen, laske lämpöä ja keitä puuroa vielä noin 5 minuuttia, muutaman kerran keittämisen aikana sekoittaen. Anna puuron jäähtyä.
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Raikas rahka tekee pannareista ruokaisia. Päälle voi latoa myös makeita lisukkeita, sillä suolaa taikinassa on vain ripaus.
Vatkaa kulhossa rahka, munat ja vesi sekaisin. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja suola taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Napsauta parsoista puumainen pää pois. Vedä parsasta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita, pitkiä lastuja. Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla soseeksi. Sekoita avokadon joukkoon sitruunamehu ja ripaus suolaa.
Paista pannukakut pikkulettupannulla kauniin ruskeiksi noin minuutti per puoli. Pidä lämpiminä folion alla.
Kiehauta 2 litraa vettä kattilassa. Lisää etikka ja laske lämpöä niin, että vesi poreilee kevyesti. Riko munat yksittäin kahvikuppeihin tai laseihin. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada muna varovasti veteen. Tee saman tien uusi pyörre ja kaada toinen muna kattilaan. Keitä noin 3–4 minuuttia, jolloin keltuainen jää sopivan valuvaksi. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valmista toiset kaksi munaa samalla tavalla.
Tarjoa pannukakut uppomunien, murskatun avokadon ja parsalastujen kanssa. Kata pöytään suola, josta jokainen voi ripottaa haluamansa määrän uppomunalle.
Vinkki! Kevään ensimmäiset, notkeavartiset vihreät parsat ovat parhaita sellaisenaan, ohuiksi suikaleiksi höylättyinä.
Ladataan...