Maukas kasviswokki palkitsee kasvisten pilkkomisen vaivan. Pähkinät ja siemenet sopivat hyvin wokin pinnalle ripotettavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Tofuwokki
Ainekset
2
isoa porkkanaa
1
keskikokoinen palsternakka
300
g
parsakaalia
1
punainen paprika
1-2
valkosipulinkynttä
20-30
g
tuoretta inkivääriä
½-1
mietoa chiliä
4
kevätsipulin vartta
300
g
kiinteää tofua
½
rkl
seesamiöljyä
1-2
rkl
soijakastiketta
1
limetti
1-2
rkl
vettä
4-5
rkl
cashewpähkinöitä
4
rkl
seesaminsiemeniä
1 ½
rkl
juoksevaa hunajaa
100
g
sokeriherneitä
Työvaiheet
- Puhdista ja pilko kasvikset: porkkana, palsternakka ja paprika tikuiksi, parsakaali kukinnoiksi, valkosipuli, inkivääri, chili ja kevätsipuli viipaleiksi.
- Leikkaa myös tofu viipaleiksi ja mausta seesamiöljyllä ja puolella ruokalusikallisella soijakastiketta.
- Purista limetin mehu ja sekoita siihen tilkka vettä ja 1 rkl soijakastiketta.
- Paahda cashewpähkinät ja seesaminsiemenet erikseen kuumalla kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan.
- Lisää pannulle 1 rkl öljyä, paista tofu molemmin puolin, nosta pois pannulta. Valuta päälle hunajaa ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
- Lisää kuumalle pannulle öljyä ja ensin valkosipuli, chili, inkivääri ja kevätsipuli, sitten porkkana ja palsternakka ja paista sekoitellen hetki. Lisää parsakaali, paprika ja herneet ja jatka vielä paistamista. Lisää limettimehuseos, vähennä lämpöä ja kypsennä kannella peitettynä vielä pari minuuttia.
- Jaa wokki lautasille, lisää päälle tofu ja pähkinät.