Vegeburgereissa on italialainen svengi: kikherneistä ja mustapavuista pyöräytetyt pihvit maustetaan fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla, ja kastikkeena on pestoa.
Italialaiset vegeburgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pihvit. Huuhtele pavut ja kikherneet siivilässä. Soseuta ne, munat ja jauhot sauvasekoittimella karkeaksi, joukkoon saa jäädä kokonaisiakin papuja. Rouhi feta haarukalla muruiksi ja sekoita papujen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit mukaan.
- Anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun viipaloit kasvikset tarjolle.
- Kuumenna 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä paistinpannussa. Muotoile massasta 6–8 pihviä öljytyin käsin pannuun. Voit paistaa pihvit kahdessa erässä. Paista pihvit keskilämmöllä kypsiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin, käännä varoen.
- Paahda leivät. Kokoa leiville yksi tai kaksi pihviä sekä muut täytteet.
Mikä tästä tekee italialaista? Pestoko? Ei ainakaan feta, kikherne ja tomaatti - enemmän yhdistelmä on kreikkalainen. Hyvä burgeri kyllä muuten.