
Ratatouille on kuulunut aina vakioruokiini, mutta se nousi ihan uudelle tasolle, kun kasvikset paahtaa ensin uunissa!
Ratatouille paahdetuista kasviksista
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Pese ja viipaloi kasvikset reiluiksi paloiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Pirskottele suurin osa oliiviöljystä, suola, mustapippuri ja oregano kasvisten päälle. Sekoita käsin.
4. Paahda uunissa n. 50 minuuttia, sekoita kasviksia muutaman kerran paiston aikana.
5. Kuumenna loppu oliiviöljy pannulla ja lisää tomaattimurska tai säilötyt tomaatit. Jos käytät kokonaisia tomaatteja, voit painella niitä lastan avulla rikki.
6. Lisää hetken kuluttua uunista tulleet kasvikset ja sekoita. Lisää balsamiviinietikka. Anna hautua n. 15 min.
7. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
Tämä on ihana. Kiitos Teuvo_2. On vaivan arvoinen!