
Jogurtti-juustokakku on raikas, mutta täyteläinen. Täytteessä on maustamattoman tuorejuuston lisäksi sitruunamehulla maustettua kreikkalaista jogurttia. Passionhedelmistä valmistuu näyttävä koristelu kakun pinnalle.
Passiohedelmillä silattu jogurtti-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Tee pohja. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 23 cm). Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Vatkaa tuorejuustoa kulhossa sähkövatkaimella noin minuutti. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat yksitellen vatkaten. Raasta sitruunan keltaisesta kuoriosasta 1 rkl hienoa raastetta. Sekoita se, hunaja ja jogurtti tuorejuustoseokseen. Kaada seos jääkaapissa olleen pohjan päälle. Paista kakkua uunissa 50 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön kypsymään vielä tunniksi. Jätä uunin luukku hieman raolleen.
4. Sekoita kuorruteen aineet yhteen. Levitä seos kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
5. Tee kastike. Halkaise hedelmät ja kaavi sisus pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Sekoita maissitärkkelys huolellisesti kylmään veteen. Lisää seos koko ajan sekoittaen kattilaan. Keitä sekoitellen 3 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lusikoi kastiketta rennoiksi raidoiksi tai täpliksi kakulle. Jos kastiketta jää, tarjoa se erillisestä kulhosta.