
Vartissa valmistuva pistaasiricotta on täydellinen makeanhimon pelastus.
Pistaasiricotta ja appelsiini-suklaakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi 2 dl pistaasipähkinöitä ja sekoita rouhe ricottajuuston kanssa. Mausta seos vaniljasokerilla. Jaa tarjoilukulhoihin.
- Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Pese ja raasta appelsiinin oranssi kuoriosa ohueksi raasteeksi. (Käytä appelsiini esimerkiksi tuoremehuun.)
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Laita suklaapalat ja appelsiininkuoriraaste lämmönkestävään lasi- tai metallikulhoon, joka peittää kattilan mutta jonka pohja ei osu kiehuvaan veteen. Nosta kattila liedeltä ja aseta kulho kattilan päälle. Anna suklaan sulaa, noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
- Kaada suklaakastike pistaasi-ricottan päälle kulhoihin. Koristele annokset tuoreilla vadelmilla ja boysenmarjoilla. Ripottele annosten päälle pistaasipähkinöitä.