
Kevyttä, mutta ruokaisaa! Täydellisen meheväksi paistettu lohi tarjotaan papusaalatin ja tsatsikin kanssa.
Paistettu lohi ja lämmin papu-pinaattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita papusalaatista. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta pavut. Puolita kirsikkatomaatit. Huuhtele herneenpalot ja pinaatit. Hienonna oliivit ja oregano.
- Kuullota sipulia pannussa öljyssä 3 minuuttia. Lisää pavut, kirsikkatomaatit ja herneenpalot. Jatka paistamista keskilämmöllä muutama minuutti. Kääntele pinaatit, oliivit ja oregano seokseen. Anna niiden lämmetä. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Mausta papuseos sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Kuumenna voi ja öljy toisessa pannussa ja lisää kalat pannuun nahkapuoli alaspäin. Paista 3–4 minuuttia, käännä ja paista juuri ja juuri kypsiksi eli kunnes lohen lihassyyt alkavat irrota toisistaan. Voit mitata lohen kypsyyden paistolämpömittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Lohi on mehevimmillään, kun sen lämpötila on 42 astetta.
- Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Pirskota halutessasi päälle vastapuristettua sitruunamehua. Tarjoa lohi papusalaatin ja tsatsikin kanssa.
Vinkkit! Jos kaipaat annokseen lisää ruokaisuutta, paista papusalaattiin lisäksi keitettyjä perunoita.