Pihvi on parhaimmillaan, kun se saa levätä lautasella ennen syömistä yhtä pitkään kuin sitä on paistettu.
Paistetut ulkofileepihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pihvit huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista. Mausta lihat heti: Rouhi pippurit ja fenkolinsiemenet huhmaressa ja pyöritä lihat mausteissa kauttaaltaan. Mausta suolalla molemmin puolin.
- Tee gribichekastike (ks. ohje alhaalla) valmiiksi.
- Kuumenna pannu ja kaada öljy pannuun. Painele pihvejä kevyesti nyrkillä ennen paistamista, älä kuitenkaan nuiji. Paista pihvejä molemmin puolin 1 ½–5 minuuttia haluamasi kypsyyden mukaan. Lisää pannuun lopuksi voita ja lusikoi sitä muutaman kerran pihvien pinnalle.
Gribichekastike
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä ne kylmän veden alla.
- Kuori ja hienonna kananmunat erittäin hienoksi silpuksi. Hienonna lehtipersilja ja kaprikset. Sekoita kananmunat, persilja ja kaprikset kulhossa.
- Yhdistä toisessa kulhossa öljy, sinappi, etikka ja suola. Kaada seos kananamunaseokseen ja sekoita huolellisesti. Ohenna kastiketta lopuksi sekoittamalla joukkoon reilusti huoneenlämpöistä vettä muutama ruokalusikallinen kerrallaan.
- Tarjoa paistettujen pihvien kanssa.