klo 15:13 | 24.5.2017

Sipaise rapeakuorisen maalaisleipäviipaleen päälle erilaisia kasvistahnoja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Tahnabaari
Ainekset
Valkopaputahna
2
prk (a 280 g)
valkoisia papuja
(4 valkosipulinkynttä)
2
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
korianteria
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Valuta ja huuhtele purkkipavut. Jos käytät valkosipulia, kuori kynnet. Purista sitruunan mehua.
- Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja lorauta öljy joukkoon koneen käydessä. soseuta karkeaksi tahnaksi.
Punajuuritahna
Ainekset
500
g
punajuuria
1 1/2
dl
cashewpähkinöitä tai manteleita
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
väkiviinaetikkaa
1/2
tl
suolaa
Työvaiheet
- keitä punajuuret kypsiksi. Keskikokoiset punajuuret kypsyvät noin 40 minuutissa. Leikkaa kannat pois ja vedä kuoret irti hieman jäähtyneistä punajuurista. Lohko punajuuret.
- Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa ja suolaa.
Avokadotahna
Ainekset
3
avokadoa
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
ruukkua
minttua
1/2
dl
avokadoöljyä
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
(pala punaista chiliä)
Työvaiheet
- Halkaise ja kuori avokadot, posita kivet. Purista sitruunasta mehu. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi.
Kuinka monelle tahnat ovat mitoitettuja?