
Kun kaksi suosikkileivonnaista laittavat hynttyyt yhteen, makunystyrät iloitsevat. Porkkanakakku ja juustokakku sulautuvat meheväksi kokonaisuudeksi!
Porkkana-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kaikki juustokakkutaikinan ainekset kulhossa, sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan.
- Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Lisää raasteeseen rypsiöljy ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi.
- Voitele laakea neliskanttinen uunivuoka, esim. 20x30 cm:n lasagnevuoka, voilla tai vuoraa se leivinpaperilla.
- Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta.
- Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta.
- Paista 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kiinteältä.
- Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle.
- Leikkaa 16–20 palaksi, aseta tarjoiluvadille ja paina jokaisen palan keskelle kokonainen pekaanipähkinä.
Ihan hirveän makea ja tunkkainen. Tein kerran ja pystyi syömään korkeintaan pari haukkua.
Tänään töihin oli yksi työkaveri tehnyt. Ja täytyy sanoa, että oli todella viimeisen päälle hyvän ja mehevän makuinen. Makea tietysti, mutta vie kyllä kielen mennessään. Samaa mieltä olivat kollegatkin. Suosittelen!!! Makuasia...
Kyllä teen säännöllisesti. Ilman pähkinöitä