klo 15:00 | 7.6.2017

Raikas kvinoasalaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Sen salaisuus on kastikkeen aasialainen twisti. Tee salaatin osat rasioihin edellisenä päivänä. Juhlapäivänä riittää, että yhdistät ne tarjolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
25 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Kurkku-kvinoasalaatti
Ainekset
1
dl
kvinoaa
2
kurkkua
1/2
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
80
g
salaattipinaattia
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
2
tl
seesamiöljyä
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsä kvinoa siivilässä kylmällä vedellä.
- Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkku noin puolen sentin viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja ripottele niille suola. Anna viipaleiden ”itkettyä” puoli tuntia. Huuhtele itkettyneet viipaleet kylmällä vedellä lävikössä.
- Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
- Paahda kurpitsansiemeniä kuivassa paistinpannussa 2–3 minuuttia.
- Sekoita kvinoa, kurkku, kurpitsansiemenet, salaattipinaatti ja kastike tarjoilukulhossa.